قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ آذر ۱۴۰۳) | هایما S۵ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟ آغازبه‌کار سامانه جدید برای مشاغل سخت و زیان‌آور ثروت ایلان ماسک رکورد خودش را هم شکست قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد
سرخط خبرها

ضربه ارز‌های دیجیتال به بازار طلا و سکه | کاهش ۳۰ درصدی خرید طلا

  • کد خبر: ۶۰۰۹۹
  • ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹
ضربه ارز‌های دیجیتال به بازار طلا و سکه | کاهش ۳۰ درصدی خرید طلا
براساس آمار‌های موجود، بازدهی بیت کوین از ابتدای سال۲۰۲۱ میلادی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است، بازدهی این ارز دیجیتال در سال۲۰۲۰ حدود ۳۰۰درصد بوده است.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ سرمایه‌های سرگردان در اقتصاد ایران هر روز به یک بازار سرک می‌کشند. گاه به بازار سرمایه می‌روند و سود‌های چندده برابری را تجربه می‌کنند و گاه روانه بازار سکه و طلا و ارز می‌شوند تا بلکه سود سرشاری را به دست آورند و دربرابر کاهش ارزش پول ملی، مقاومت کنند.
 
آمار‌ها نشان می‌دهد که در ۱۱ ماهه گذشته، بازار بورس ۱۴۱ درصد، سکه ۹۷ درصد، طلا ۹۰ درصد، دلار ۸۹ درصد و خودرو ۸۰ درصد بازدهی داشته است، با این حال در چندوقت اخیر تغییرات ایجادشده در فضای سیاسی و اقتصادی کشور سبب شده است این بازار‌ها نوسان زیادی را تجربه کنند، به طوری که اکنون ورود به بورس یا خرید طلا، دلار و خودرو به منظور سرمایه گذاری دارای ریسک زیادی است.
 
همین مسئله موجب شده است که شهروندان به دنبال بازار‌های جدیدی برای سرمایه گذاری و حفظ پول خود باشند. در این میان، بازار ارز‌های دیجیتالی در چندوقت اخیر توانسته است با بازدهی زیاد، نظر بسیاری از شهروندان را به خود جلب کند، به طوری که این روز‌ها بازار این ارز‌ها حال وهوای بازار سرمایه در ماه‌های ابتدایی امسال را دارد.

براساس آمار‌های موجود، بازدهی بیت کوین از ابتدای سال۲۰۲۱ میلادی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است، بازدهی این ارز دیجیتال در سال۲۰۲۰ حدود ۳۰۰درصد بوده است. هم اکنون در ایران بیش از ۲۰صرافی ارز دیجیتال با تعداد معاملات درخورتوجه وجود دارد که هیچ کدام از بانک مرکزی مجوز ندارند، اما با احراز هویت و تعیین سقف معاملات از طریق درگاه‌های بانکی دریافت و پرداخت ریال، معاملات ارز‌های دیجیتال نظیر بیت کوین را انجام می‌دهند.
 
برپایه برآورد سایت تسنیم، میزان معاملات ارز‌های دیجیتال در ایران چشمگیر است و تعداد کاربران روزانه آن‌ها به بیش از یک میلیون نفر رسیده است. تنها در یک روز در یکی از صرافی‌های ایران که بزرگ‌ترین صرافی ارز‌های دیجیتال در کشور است و ۶۰۰ هزار کاربر دارد، هزارو ۳۹۶ میلیارد تومان طی ۲۴ ساعت تنها در ۱۲ ارز معروف، معامله صورت می‌گیرد. اگر این صرافی ۳۰ درصد بازار را دراختیار داشته باشد، معاملات در صرافی‌های ایرانی، روزانه ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.


تأثیر ارز‌های دیجیتال بر بازار طلا

طلا و سکه یکی از بازار‌هایی است که این روز‌ها تحت تأثیر رونق بازار ارز‌های دیجیتال قرار گرفته است، تاجایی که فعالان این حوزه از خروج سرمایه‌ها از این بازار‌ها و کوچ آن‌ها به بازار ارز‌های دیجیتال خبر می‌دهند. به گفته دبیر اتحادیه طلا و جواهر و نقره مشهد، هر سال در اسفند به طور نسبی بازار خریدوفروش طلا و سکه رونق می‌گرفت، اما امسال بازار تحت تأثیر افزایش بیش از حد قیمت ارز‌های دیجیتال قرار گرفته است.
 
یوسف تقی زادگان به شهرآرا می‌گوید: در یک ماه گذشته که ارز‌هایی مانند بیت کوین و اتریم افزایش قیمت زیادی داشته اند، بخشی از سرمایه‌های مردم از بازار طلا و سکه خارج شده است. اکنون ما با تقاضا‌های زیادی برای فروش طلا و سکه به منظور ورود به بازار ارز‌های دیجیتال مواجه هستیم. تقی زادگان می‌افزاید: افزایش قیمت این ارز‌ها سبب کاهش تقاضا در بازار طلا و سکه شده است، به طوری که در یک ماه گذشته تحت تأثیر رشد قیمت ارز‌های دیجیتال، تقاضا برای خرید طلا وسکه در مشهد ۳۰ درصد کاهش یافته است.


روز‌های راکد بازار طلا

وی ادامه می‌دهد: در چند روز اخیر اونس جهانی، افت ۷۰ دلاری را تجربه کرده است و برخی موسسات بین المللی روند کلی اونس جهانی در ماه‌های آینده را کاهشی پیش بینی می‌کنند. این مسئله درکنار پیش بینی کاهش قیمت دلار در ماه‌های آینده، سبب شده است بسیاری از افراد برای ورود به بازار طلا و سکه احتیاط کنند. وی ادامه می‌دهد: اگر در روز‌های گذشته افت اونس جهانی با کاهش قیمت دلار در ایران همراه می‌شد، قیمت طلا و سکه نیز کاهش بیشتری می‌یافت.
 
وی ادامه می‌دهد: در چند هفته اخیر هم زمان با رشد بازار ارز‌های دیجیتال، بازار طلای مشهد هم وارد رکود شدیدی شده است، به طوری که برخی طلافروشی‌ها در طول روز، هیچ معامله‌ای نمی‌کنند. به عنوان نمونه ۱۳ رجب امسال، بازار‌ها برخلاف سال‌های گذشته به شدت راکد بود و تقاضا برای خرید در این روز نه تنها افزایش نیافت، بلکه با کاهش شدید هم روبه رو بود. تقی زادگان با بیان اینکه سرمایه گذاری بر روی طلا و سکه بهتر از ارز‌های دیجیتال است، می‌گوید: فرایند خریدوفروش طلا نظارت شدنی است و به شکایت افراد رسیدگی می‌شود. همچنین بازار طلا و سکه نسبت به ارز‌های دیجیتال پیش بینی پذیرتر است و ریسک کمتری دارد، با این حال اکنون تب ارز‌های دیجیتال موجب شده است مردم به خطرپذیری زیاد این بازار توجه نکنند و سرمایه‌های خود را وارد این حوزه کنند.

به گفته کارشناسان، هرچند این روز‌ها تب کوچ سرمایه‌ها به بازار ارز‌های دیجیتال حسابی داغ شده است، باید توجه کرد که سرمایه گذاری در این حوزه بسیار پرریسک است و ممکن است فردی در یک روز بیش از ۵۰ درصد از سرمایه اش را از دست بدهد. علاوه بر این قانونی نبودن فرایند خرید این ارز‌ها در ایران بر پیچیدگی آن افزوده است، به طوری که اگر افراد دچار مشکل حقوقی شوند، رسیدگی به آن بسیار سخت و ناممکن خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->